Dräger X-plore® 6530

Dräger X-plore® 6530 претставува најчесто употребувана целосна маска за лице од страна на професионалците ширум светот. Таа ги исполнува највисоките барања за квалитет, сигурност, безбедно поставување и удобност. Оваа целосна маска за лице е наследникот на маските Panorama Nova-кои станаа заштитен знак на Dräger во последните неколку децении.